Wednesday, September 21, 2011

[MOVIE] Hantu Bonceng. Our First Date.

Pertama kali keluar ber-dating-an ngan Encik Tunang lepas selamat bergelar tunangan. Hihii~ ;p (eventhough sebelum tu dah jumpa dia kat kampung dia, siap jumpa family dia lagi time raya ke-6 tuh. huhuu~)


Err~ keluar ber-dating-an dua minggu yang lepas. Hahaa~ selalu lambat update blog, kan. Nak buat camane. Lately memang tersangat lah busy.





Back to the topic. Our first date. Nothing much, just watching movie. Plan nak lepak2 kat Stulang Laut. Tapi masa ambik aku balik keje, tiba2 jer Encik Tunang cakap nak tengok wayang. So, kitorang tengok wayang dulu & plan pegi Stulang Laut lepas movie. Tapi lepas tengok movie, dah tersangat penat. Aku la yang penat. Sebab baru balik keje. So, terus balik jer. Wuwuwuuu~~


By the way, kitorang tengok movie Hantu Bonceng. Encik Tunang yang nak tengok. Ikut jerlah apa yang dia nak tengok.







Oh cite ni memang kelakar giler. Tapi kan, aku ingatkan the whole movie pasal hantu bonceng tu. Rupanya2 separuh movie jer kot yang bercerita pasa hantu tu. Lepas tu muncul pulak si Ayu, pastu ada pasal nasi kangkang la, macam2 la. Pastu aku dah rasa boring. So, aku rasa macam tak sesuai letak tajuk "Hantu Bonceng".


Lagi satu, yang aku tak berapa suka movie ni, sebab macam banyak pengaruh buruk. Err..i mean ada la sikap2 yang tak elok diikuti (memang la korang takkan ikut). Dan banyak benda @ ayat lucah. Contoh masa kawan Johan (Amran ea nama dia dalam movie ni?) nak order air kat warung & first time dia nampak adik Ustaz yang tolong dia. Apa yang kawan Johan tu cakap? Errrrr~~ lucah.


Ape2 pun, ok la movie nih. Kelakar tu memang kelakar. Ketawa terbahak2 jugak la kitorang di-buatnya. ;DD


Tapi....(ade lagi tapi). Yang tak bestnyer, kitorang masuk lambat beberapa minit. Around 7 - 8 minit kot. Dah start dah pun. Aduh..tak best la kan. Takde iklan ke sebelum movie tu start? Biasanya iklan banyak jer sebelum movie start. Wuwuwuwwuuuuu~~ T_T


Ok bye!




*P/S : gelaran si dia dah bertukar. dulu saya addressed him as “Encik Kuneng” kat blog nih. now dah boleh tukar as “Encik Tunang”. Harap maklum. Hihii~ ;D
*P/S lagi : update laju2. esok pagi2 buta akan bertolak ke Mahkamah Rayuan, Putrajaya. erk~ [x_O] 
*P/S lagi : errkkk~ tak cukup tido nih! waaaaaa~ T_T


.

4 comments:

anaztasias nora aira said...

salam kenal b2b. jom exchange link :)

nora aira
http://norapurplebridez.blogspot.com

mamaNoriz said...

lama nye senyap...

dan selamt bertunang, sorry lmbat wish..

mesti hati berbunga2 skang kannnn...

take care dear :)

Nini Mohd said...

mamaNoriz = tu la pasal. busy sket la. tak sempat nak update blog.
thanks kak. hehee~ ni bukan tgh berbunga2, tgh pening ade la. tgh pk pasal big day pulak. huhuu~

Nini Mohd said...

anaztasias nora aira = salam kenal. ;)