Monday, April 22, 2013

Cabutan bertuah

 
Awal bulan ni my office ada buat annual dinner. Ada la cabutan bertuah. Setiap orang akan dapat. Cuma besar ke tak besar jer hadiahnya. Then ada grand lucky draw. Depends la dapat ke tak. "Tuahnya" kat situ la. ;p
 
Biasanya every year aku dapat hadiah yang tak berapa best. I mean, kadang2 dapat barang yang dah ada kat rumah. Blender, toaster, blender lagi.
 
Ni tahun ke-4 aku pagi annual dinner nih. Oh, adakah sudah 4 tahun aku kat sini? Cepatnya masa berlalu.....
 
So tahun ni aku dapat ni ====>>>>>>
 
 
 
 
 
 
Multi cooker!
 
Rasa syok sebab boleh masak macam2. I mean, boleh steam, grill, slow cooking etc. hehee~
 
Best jugak nih. Walaupun jenama Takada jer. Ok la. Boleh masak2 untuk Encik Suami, dan juga untuk perut sendiri. Macam tahu2 jer aku nih tengah belajar masak sekarang nih. *dari awal kawen memang tak stop belajar masak, walaupun asyik2 kena tengok resepi jer. ;p
 
Haritu cakap kat Encik Suami : lepas ni dah boleh masak ikan siakap masak stim. *wahwahh~ kemain semangat.
 
Actually dulu teringin nak try resepi ikan siakap masak stim. Tapi kat rumah takde steamer. Now dah ada. Tapi belum try lagi. Kita tengok la tahap kerajinan macam mana yer. ;p
 
Semoga tahun depan lagi bertuah & dapat hadiah yang lagi besar dari tahun2 sebelumnya. Amin.... ;)
 
 
Ok bye.
 
Thanks for reading. ;)
 
 
 
.


10 comments:

nurul harnani said...

masak stim senang je dear.. good luck okay.

tips nak sedap banyak limau n halia baru ikan x hanyir

selamat memasak ^_^

Syu, Syuhada said...

bestnye!! aritu usha jugak pastu cik abg jeling je..
haha..tgh diet sebok nak masak sedap2 katenye :P

Nini Mohd said...

@nurul harnani
thanks nanie.
a'a, tgk resipi mcm senang jer.
tp sebelum ni takde steamer nak masak steam ni.
tp bila dah ada multi cooker yg blh masak steam, takde masa plak nka try. huhuu~

Nini Mohd said...

@Syu, Syuhada
takpe masak sedap2 walaupun nak diet.
masak la cara sihat.
insyaAllah boleh kuruskan badan jugak *cehh, pandai nasihatkan org jer. hahahahh~ ;D

sarahhernyzar said...

wow... bestnya.. boleh masak memacam.. hehe.. sara dh lah suka masak.. hehe.. kene ada satu juge.. :D

cik hani said...

wah..ada steamer..lepas ni boleh try steam punya masakan laa..

nida-razak said...

Bestnya!!! Boley masak mcm2,hehe

Nini Mohd said...

@sarahhernyzar
dear, i rasa must have benda ni.
kalau beli kat tesco, murah jer.
i rasa yg ni tak sampai rm100 kot.
boleh masak macam2. ;)

Nini Mohd said...

@cik hani
a'a, boleh try masak steam.
tp blom rasmikan lg ni. -.-

Nini Mohd said...

@nida-razak
boleh masak macam2.
tp blom ada masa utk try masak guna cooker nih. huhuu~