Monday, July 22, 2013

Keguguran. Berpantang.


As-salam dear readers. 

Mungkin ada yang dah tahu. Sekarang ni aku tengah berpantang. Keguguran ketika kandungan 10 minggu 1 hari. Harini dah masuk hari ke-5 la rasanya aku berpantang. Dan harini hari last mengurut. Tak sangka urut sengkak adalah sesakit itu. -.-'

Syukur dah habis 3 kali mengurut. 

Dan harini Encik Suami kena pegi KL 4 hari. Ada kursus. Maka terpaksa la aku berpantang sorang2 kat rumah ni. Sejak beberapa harini ni, Encik Suami yang buatkan semuanya. Basuh baju, jemur baju, basuh pinggan mangkuk, sediakan makan minum aku, masak nasik, siang ikan, bakar ikan, masak sayur, sediakan air kunyit, beli kunyit, halia, ikan, sayur, ikan haruan, beli pati ikan haruan, beli losyen Mustajab, hantar pegi mengurut etc.

Sedih plak rasanya bila dia kena pegi kursus time aku tengah pantang camni. T_T

Tapi nasib baik jugak la Encik Suami kena pegi kursus time aku dah ok sket, dah boleh uruskan diri sendiri, dah boleh jalan dan tak rasa sakit macam haritu.



Kita di uji kerana Allah sayangkan kita.
Supaya kita sentiasa ingat kepada-Nya. :')



Kami redha dengan ketentuan-Nya.
InsyaAllah akan digantikan dengan rezeki yang lebih baik lepas  ni. Amin...



InsyaAllah ada masa nanti aku ceritakan semuanya. 

Doakan aku cepat sembuh. 


Thanks for reading. :) 




.

20 comments:

cha said...

semoga cepat sembuh ye u. nasib baik jugak husband u pandai buat semua tu. huhu

nurul harnani said...

GET WELL SOON dear :)

IMaH said...

Takziah. Sedih dgar cerita Nini. Takpe, think positive ok. Setiap dugaan Allah tu pasti ada hikmahnya. sabar bnyak2. In sha Allah, dia akan gantikan dengan sesuatu lebih baik nnti.

Haidasafera said...

Take care dear.

Norhazrina Abdul Hamid said...

takziah nini..sabar ye. insya Allah lps ni Allah bg ganjaran yg lebih baik utk nini dan suami ye..

Nor_Emylin said...

Yup dear..
Tuhan menguji sbb dia syg kat kita...bg perhatian kat kita..

Lin pun sedang berpantang....pantang tanpa baby di sisi....kandungan .dah masuk 8 bulan lebih, tapi tuhan lebih syg kan arwah anak lin...syukur la jugak allah bg lin rasa lahir anak normal tanpa induce....melahirkan anak sewaktu kita dh tahu yg dia dah tiada mmg perlukan kekuatan yg amat...hati mana x sedih.....tapi bila jaminan syurga utk anak yg meninggal dlm kandungan @ belum baligh ni, lin redha...

Semoga kita ada rezeki utk mendapatkan chya mata lagi...ni pun anak sulung....

sarahhernyzar said...

Selamat berpantang dan get well soon darl.. In-sya-Allah ada rezeki nnt.. Xoxo

Nini Mohd said...

@cha
Thanks dear. actually ada jugak yg dia x tahu. i bgtau, dia buat. camtu la.
& ada jugak yg i x tahu. so i tanya la kakak2 i. mcm nk prepare air kunyit tu, apa yg blh makan, etc. tp hasben la yg buat. huhuu~

Nini Mohd said...

@nurul harnani
thanks nanie. :)

Nini Mohd said...

@IMaH
terima kasih imah. insyaAllah semoga dipercepatkan rezeki lain untuk kami lepas ni. amin...
imah pun take care ok.
jg elok2 amanah Allah dalam tummy tu.

Nini Mohd said...

@Haidasafera
thanks. :)

Nini Mohd said...

@Norhazrina Abdul Hamid
thank you dear.
insyaAllah. semoga dipermudahkan semuanya. :)

Nini Mohd said...

@Nor_Emylin
ya Allah...sebak sy baca komen Lin.
sabar ye Lin. Allah uji kita sebab Dia sayangkan kita.
insyaAllah ada rezeki lain untuk kita lepas ni.
& insyaAllah baby kita tunggu kita di syurga. :)

Nini Mohd said...

@sarahhernyzar
insyaAllah...
thanks dear. :)

MAMA KHAYR MK said...

hi nini...sorry to hear your lost..
anyway, get well soon ya :)

FY said...

Hi Nini.. semoga Nini tabah dan sabar..takpe, ujian Alla..insyaAllah ada rezeki..

Nini Mohd said...

@MAMA KHAYR MK
thanks mama khayr. :)

Nini Mohd said...

@FY
thanks dear. insyaAllah...

cerita saya said...

take care murni .. berpantang elok-elok ya

aina

Nini Mohd said...

@cerita saya
thanks aina.
ada masa nanti SMS la aku yer.
nombor kau hilang la. huhuu~