Monday, April 13, 2015

Bangkok 2015

Assalam dear readers!
 
*6 bulan tak jenguk blog. kehkeh~
 
 
Tiga minggu lepas, aku ke Bangkok. Office trip. Bawak si kecik ni. Suami tak ikut.
 
 
 
Sebelum berlepas. Senai Airport.
JB -  KL - Bangkok
 
 
Sungguh, macam tak percaya boleh survive 4 hari 3 malam berdua tanpa suami. I mean, travel berdua tanpa suami. Handle si kecik ni sendiri. Memang ada colleague & staff yang tolong (tolong jaga, tolong dukung, tolong bawak barang etc), tapi most of the time Rabbani memang dengan ibu dia jer.
 
 
 
 Babywearing made easy. :)
 
 
Floating market.
 
 
 
 
 
Pengalaman travel (berdua) dengan anak?
 
Anak ibu tak banyak meragam. Bawak ke mana2 pun dia behave sangat2. Diam jer dlm carrier. Langsung tak susahkan ibu. Tipu la kalau cakap tak meragam langsung. Tapi alhamdulillah he's such a good boy! Boleh pegi dgn semua orang. Orang ambik dukung dia pun dia tak kisah, takde nangis2 ke ape. Yerlah, suka la kena dukung! Hihii~
 
Semua suka ngan budak botak ni. Dalam flight pun tak banyak meragam. Despite of ear popping dalam flight tu. Ada masanya tido jer dari take off sampai landing, dalam bas & masa ibu jalan2 & shopping.

And me? can't believe i can handle him all by myself. Makan sambil suap anak & bersihkan anak within 20minutes (knowing me yg memang mkn lambat ni, 20minit tu biasanya mkn utk diri sendiri jer). Suap anak mkn dalam bas, tidokan anak dalam bas & sambil jalan2, shopping sambil kipaskan anak sebab keadaan/cuaca yang panans, sambil payungkan anak lagi (sampaikan my boss ckp "bawak anak pun masih larat shopping dengan beg kiri kanan tangan.kita pun tak larat".hewheww..) curik2 masa tukar diapers & mandikan anak kat toilet sementara nak bergegas pegi berjalan/shopping (toilet Hard Rock Cafe pun ade! hahaa) .

People said dont underestimate your child. Yes its true indeed! and dont under estimate your ability to be a supermom! and
now i believe i'm a supermom. 
 
Ok sekarang dah confident nak bawak anak travel. So next ke mana kita? :D
 
 
 
Oh, review ke Bangkok? Tak boleh janji akan post ke tak. Sebab banyak giler entry yang tertangguh. Koh Samui (2 tahun lepas!), Ho Chi Minh (2 tahun lepas jugak!), Bali (tahun lepas). And macam2 entry lagi la kot. Hahah~
 
 
Ok bye!
 
 
 
.

5 comments:

IMaH said...

wa...hebat nini dpt handle anak sendiri time travel. Kalau imah, mmg kelam kelibut la jawabnya.

Mila Ahmad said...

sampai ke bangkok sikecik berjalan ye.

Nini Mohd said...

@IMaH
Alhamdulillah, dpt gak handle.mcm x percaya gak sebenarnya nih.huhuu

Nini Mohd said...

@Mila Ahmad
Hihii..tu la pasal.jauh berjalan..

Sasha said...

Wah bagusnya. I ni kalau takde husband camnelah mesti kene ada dia jugak haha