Saturday, November 5, 2011

Our Engagement Day.

Hello lovelies~ 


As promised. Here is my entry about our engagement. Disebabkan terlalu banyak gambar kat sini, so lets picture do the talking. *cewahh~



02.09.2011, Hari Raya ke-4.



Ok, nerves. 
Ramai yang duk snap gambar saya. 
Saya nih pemalu, tak suka orang tengok & tak suka jadi perhatian (betul, tak tipu). 
Erkkk..camane nak bersanding nanti ye?  -.-'



Kakak Encik Tunang sarungkan cincin. 
Yayyy!!! Dah selamat jadi tunang orang. *ok, over gedik. 



Cincin risik dan cincin tunang. 



Betul ke ni dua2 sarung kat tangan kiri? Erkk..ntah la. Dah orang sarung, kita sambut jerlah. ;p 


Dan..ada cerita pasal cincin risik dan cincin tunang ni. Sepatutnya cincin risik tu bukan cincin risik, dan cincin tunang tu bukan cincin tunang. Errrr...taknak pening2. Nanti aku cerita di lain entri. 



My sisters & handsome nephew yang duk terlopong. ;p



His nieces. 



Yehooo~ pengantin lelaki dah sampai *ok, yang ni lagi over gedik.
Encik Tunang dah sampai. hehee~ ;p





Malu2 meoww pulak Encik Tunang nih. 
Masa ni cover2 la sopan. Kan majlis tunang. Kehkehh~ 
Aku sempat cakap kat Encik Tunang : duk tepi sikit. 
Sebab tu la dia duk hujung2 tu jer. Muahahaa~ ;D






Terima kasih Encik Tunang, sebab sanggup pakai baju melayu kaler pink.
Kalo tak, tak tercapai la hajat tunangmu ini yang duk berangan for a pink E-day. ;p 



Candid. Tapi saya suka. 
Masa ni tengah cakap ape ntah ngan dia.
Tengah duk discuss nak pose camane kot. ;p



Oh my, i love this one! 
Like...will you mary me, budak chubby? 
(tapi versi bagi bunga, bukan bagi cincin. Hehee~ )
Idea my sister, Kak Ti. ;)



And i said : Yes i do, budak muncet
Kahkahh...gedikkk~



Ini cincinnya~ 







Last but not least...


Jangan nak jadi ayu sangat! ;p




Actually untuk posing2 ni aku mintak tolong my sister, Kak Ti untuk bagi idea. Maklumlah, takde pengalaman nak posing kat pelamin, even mini pelamin. My sister pulak baru kawen. Eh, takde la baru sangat. Around 3 years ago. So, dia la yang duk kat sebelah photographer tak berbayar kitorang & bagi idea. Hehee~ Thank you sister! =)



Ok bye~ :)





P/S : real men wears pink.




.

7 comments:

Q said...

Pink pallet ni.. semua pink!hahaha congrats!:D

+ Diyana J. + said...

Tahniah Sis Nini!

Muka Sis & tunang memang iras2. InsyaAllah kuat jodohnya & sejuk rumahtangga :)

Saya baru je dapat jejak blog Sis. Izinkan saya follow ye?

Saya pula baru tunang 5 Nov baru2 ni & kalau tak salah kita bakal kahwin dalam bulan yang sama: May 2012 kan?

Sama-sama kita berusaha Sis. All the best to you! <3

Nini Mohd said...

Q : hehee~ tu la. macam terlebih pink pulak~ ;)

Diyana J. : iras2 ke? ramai yg cakap camtu. tapi nape saya tak nmpak kat mana iras2 tu. huhuu~
a'a, my wedding around end of May @ early June 2012.
insyaAllah..semoga dipermudahkan perjalanan kita. ;)

mamaNoriz said...

tahniah nini!

sorry lama tak singgah sini...
dah tunang pun cute lawyer ni..
alhamdulillah...

akak masa nikah pakai pink tau...
rilek je husben ...hahaha

pasni kena ready utk nikah lak kan...
jaga2 darah tengah manis ni..
jgn jumpa selalu...
kasi simpan seri sket...hehe

Ros said...

Salam ziarah,

Tahniah dari Kak Ros,macam pinang di belah 2,moga kekal ke akhir hayat..

Nini Mohd said...

kak noriz : dah tunang dah, alhamdulillah. hehee~ husben akak pakai pink jugak ea. tp sesetengah lelaki x suka pakai pink, kan.
tu la, skrg ni tengah stress ngan plan nikah plak. hukhukk~
yer kak, kitorang memang jarang2 jumpa. coz duk jauh. huhuu~

Ros : thank you. ;)

fazlien said...

pinky..i like.sy tunang pn wrne pink tp my fiancee xnk pki pink sgt..hikhik..

http://beeflyingtohoney.blogspot.com/