Sunday, February 19, 2012

Cerekarama TV3 minggu ni : Jujur Aku Dayus

Baru lepas tengok Cerekarama Jujur Aku Dayus.


Mula2 tu rasa macam...eh, bila nak sampai part kenapa Ed tu berubah perasaan kat Lis sampai camtu sekali? Kesian kat Lis, suami dia buat camtu. Tak hiraukan dia langsung. Pandang pun taknak. Tapi boleh plak pegi jumpa perempuan lain.


Hahaaa~ aku yang emosi lebih.


Yang aku teka : Lis kena rogol ngan ex-boyfriend dia. Then, Ed tak boleh terima Lis lagi.


Misteri betol cite nih. Sampaikan aku dah rasa boring duk tunggu part tu. Dah 10 minit terakhir baru tahu sebabnye. And yang aku teka tu ada la betul. Tapi tak semua.


Sebabnya : Ed ingat Lis curang. Rupa2nya Lis kena rogol, bukan dia sengaja tidur ngan ex-boyfriend dia.


Aku boleh teka sikit sebab tengok iklan dia. Ishh...emosi jugak yer tengok cite nih. Aku ni bukannya boleh tengok cerita camni. Mula tersentuh hati. Tacing jer lebeyyy~



Cikgu Ariffin.
Eh, silap. Beto Kusyairi.
Banyak betol drama/telemovie yang mamat ni berlakon sekarang.


Masa mula2 tengok iklan, aku ingatkan ni bini no 2 si Ed.



Lis kena cerai.
Ish..ishh...kesian...




Part ni la yang aku tengok kat iklan, yang buatkan aku dah boleh agak.
Tengok lah reaksi si Lis & si ex-boyfriend dia.
Takkan la Lis curang boleh nangis?
Heh.



Apekehey nyer dayus? So, moral of the story, sila siasat dulu perkara sebenar. Apa yang kita nampak, walaupun dengan bijik mata kita sendiri, tak semestinya betul. Kena siasat dulu sebelum buat keputusan, dan jangan duk pendam sampai jadi duri dalam daging.


Cewahhh~ kemain lagi. Muahahaa~ ;D


Ok bye~



*p/s : tak sabar nak tengok cite Hindustan Sangam minggu depan. lama giler dah movie tu tak keluar. klasik sungguh.


.

3 comments:

Hanys Jehari said...

Smlm tgk sepaeuh je. Apa ntah mslah ed tu rak mau sentuh wife dia.. Apahal ntah na kt u tube rak ek? tolong ex tunang dia.. Ada kt u tube tak eh..?

choclairissa @ intan marliana said...

Haha i pun tgk smlm dgn hubby..kitorg same2 dlm penuh tanda tanya ape sbnrnye masalah diorg ni..sbnrnye kesilapan due2 org adelah x communicate..dh cerai baru tau sbbnye...stress mak tgk :-)

Nini Mohd said...

Hays Jehari : sbb dia ingat wife dia curang. dia balik dari Jepun, nmpak wife dia atas katil ngan ex-bf wife die.
ntah la dah ada ke x kat youtube. kalo semalam, ada promo dia jer.

choclairissa : a'a, buat kita tertanya2 jer kan. huhuu~
tu la, masing2 pendam. taknak communicate.