Thursday, January 24, 2013

Team Building at Lotus Desaru Beach Resort : Part 1

Last two weeks my office ada buat team building kat Lotus Desaru. 

Sebelum ni pernah dengar orang cakap Lotus Desaru ni best. Tapi aku tak sempat nak google camane rupa Lotus Desaru ni. Sebab masa tu busy duk meng-Google pasal nak pegi Langkawi. hewheww~ 

Dua hari lepas balik dari Langkawi, terus pegi team building ni pulak. Penat pun tak hilang lagi. So memang mengantok & tak cukup rehat la kat team building ni. Dah la aktiviti dia sampai tengah malam. 11 malam kot? 

Sebelum bercerita dan meng-upload gambar2 lain, nak review bilik kat Lotus Desaru ni dulu. Kitorang duk 2 orang setiap bilik. Bilik ni utk rehat satu malam jer, duk ngan colleague.



Melangkah masuk. 
Ni kat tingkat bawah. Macam ruang tamu. 
Ada sofa, tv, frigde, pantri, tandas. 


 Pintu kiri tu tandas.


Ni tandas kat tingkat bawah. 


Pantri.



Fridge, oven, kettle. 
Tapi sila take note : tak boleh memasak yer. kalau terkantoi, kena bayar extra charges utk cleaning. gitu? 


 TV.



Tangga untuk naik ke tingkat atas. 


Tingkat atas is bedroom. 


Aku agak kecewa sebab dapat 1 queen bed camni. Kalau dapat 2 single bed ok la. Sebab duk ngan colleague. Maklumlah, aku nih kalo tido tak hengat dunia. Berdengkur ke, mengigau ke, tendang2 roomate ke, sape tau kan? Muahahaa~ Kalau ngan Encik Suami, takpe la. Dia dah faham sangat dah wife dia ni camane. ;p

Thats why aku lagi prefer 2 single bed jer. hewheww~ 


Sana tu bilik air. 


Bilik air. 


Bath tub. 
Yang tak bestnyer, shower pun kat atas bath tub ni. 
Tak best bila nak mandi, kena melangkah dalam bath tub. -.-




Wardrobe.


Pandangan tingkat atas dari tingkat bawah.


Dan ini saye. eh? ;p 
Siap ngan name tag lagi. Hahahh~ 
Sebab kitorang baru jer lepas buat aktiviti untuk team building tu. 
Lupa plak nak tanggalkan name tag tu. ;D



Harga bilik ni boleh tengok kat website Lotus Desaru. Lebih kurang RM2++ satu malam. Depends on weekend/weekdays/peak season camtu la. Tapi my office book banyak bilik, maybe dapat murah kot. Rasanya office book 30 bilik kot utk team building ni. Tapi kalau dah campur ngan lunch, dinner.....ntah ler brape diorang spend utk 1 bilik.   -.-

So far, aku rasa bilik kat sini best. Sesuai la untuk honeymoon. eh? Tapi kalau nak duk ngan roomate/colleague, aku rasa macam membazir jer. Lagipun kitorang duk sini satu malam jer. Kalau duk lama ok kot. Tak faham kenapa office buat team building kat sini.

Lagipun tempat ni kalau datang untuk berehat2 sesuai la. Bilik cantik, tapi not much activity to do. Kalau niat nak buat macam2 aktiviti......ntah ler. Nak buat ape ek. Water sport jer kot yang menarik. Sebab memang takde apa2 kot kat sini. Eh, water sport pun mahaiiiiii~

Maybe one day akan pujuk Encik Suami datang sini. InsyaAllah one day. Tapi tak boleh duk lama2. Sehari dua ok la kot. Coz memang nothing much to do. Datang rehat2 sajo boleh la.

Ok bye. 

Tunggu Part 2 pulak yer. ;p



P/S : Salam Maulidur Rasul. 




.

4 comments:

cha said...

I kalau pg desaru dgn husband and kawan2 sebab kwn2 i kaki surf. So dorg mmg tunggu ombak je then surf huhu. Dahla jauh desaru ni kan klau nk honeymoon okla jauh dr kota cmtu

Nurulhuda Abdul Latip said...

Saya memang pernah ke sini tapi dengan family memang ok la..Seronok, cuma untuk team building saya pun tak tau camana rasanya..

Nini Mohd said...

@cha
kalau utk surfing ok kot.
sbb haritu pegi ombak memang kuat.
hehe..honeymoon jgak. kalau utk rehat2 jer ok.
tp kalau nk buat aktiviti ke, jalan2 ke, macam takde apa yg menarik kecuali water sport. itupun mahal. -.-

Nini Mohd said...

@Nurulhuda Abdul Latip
utk team building ok jer.
cuma tu la, bilik mcm besar sgt utk tido satu malam jer.
kalau dapat tido sana lama sikit lagi ok. ;)