Tuesday, December 21, 2010

window shopping kat CS dan vintage bundle

Semalam lepas abes keje, pegi la jalan2 ngan sorang budak *comel* chambering office aku. Round2, pusing2 satu City Square. Well...takde la sampai abes satu CS tu kitorang pusing. Just masuk Padini, Geb, pastu pegi Inner City. Uhh..semua tu faveret aku, kecuali Geb. Takde la suke sangat. Baju dia semua cantik2. Tapi mahal nak mampos. Kualiti pun biasa jer. Tak berbaloi.

Aku just window shopping jer. Budak comel tu jer yang shopping. Kalo ikutkan hati, banyak jer yang aku nak beli. Tapi kena tabahkan hati. Sekarang dah nak dekat akhir bulan. Meaning, poket dah nak kosong. So, lu pikir lah sendiri, bak kata Nabil. Lagipun dah banyak dah kot Aku spent (over spent) on shopping bulan nih. Wuwuwuu~~~ T_T

Pastu budak comel nih cakap;

Cik Murni nak pegi bundle tak? Ade satu bundle best kat sini. Baju dia semua cantik2. Murah2 laktu.

Katne?

Alah, kat sini2 je.

Aku on jerla. Bila lagi nak jalan2, kan sentiasa busy *ceh. Walaupun masa tu aku dah rasa ngantuk + penat nak mampos. Tambah2 lagi, this high heel is killing me. Tu lah, sape suh pakai high hell. Eh silap, HIGH HEEL.

Pastu budak comel ni pun bawak la aku pegi kat kedai bundle tu. Ape ntah nama dia. Kat Jalan Dhoby. Actually aku bukannye suka sangat ngan baju bundle. Tak best lah pakai baju yang orang dah pakai. Ntah sape2 jer yang dah pakai baju tu, kan. Ni pendapat jujur ok. Tapi aku tak kutuk pun orang yang pakai bundle. Masing2 ada minat sendiri kan. Abang ipar aku pun suka bundle. Dulu arwah mak aku pun selalu beli baju bundle. Encik Kuneng pun suka bundle. Ok dah.

Cuba bentuk balik ayat yang aku nak cakap sebelum melalut tadi (haha~ apekah? ;p) ---> Actually aku bukannye suka sangat ngan baju bundle. Tapi bila masuk jer kedai tu...hulamakk...semua cun2, comel2, cantik2, comel2 lote. Aku macam...ini bukan kedai bundle, ini kedai bundle vintage!

Comel2 lah baju kat situ. Vintage laktu. Banyak baju pompuan. Kalo kedai bundle biasa kan banyak baju lelaki, banyak jeans, banyak t-shirt. Tu yang boring kalo Encik Kuneng bawak aku pegi kedai bundle. Coz pakaian lelaki jer yang banyak.

Kat kedai tu banyak dress yang cantik2. Saiz besar2 pun ade. Harga? Around RM5 - RM10 jer. Gilo ko dress comel camtu hargo 5 inggit?

Haaa...nasib baik takde yang ngam2 ngan aku. *Meaning, yang aku berkenan, pastu size pun ok. Si budak comel tu jer rembat satu dress. Shopping lagi dia. Aku berkenan kat skirt2 tuh. Kalo ikutkan hati, nak jer aku rembat semua skirt tu. Tapi kena tahan diri lagi. Cuba jadi kaki shopping yang berhemah lagi. Cuba ingatkan diri sendiri : ingat tak bulan depan nak beli dot dot dot..??? Ok aku pasrah.

Takpe2. Lepasni pasti aku pegi lagi. Mesti aku borong semua yang aku berkenan. Aku menyimpan dendam. Cewahh~~ ;DD

Gambar2 yang aku ambik semua blur. Pastu gelap. Kat dalam tu suasana memang romantik giler. Suram jer cahaya. Pastu aku plak, ambik gambar pun takot2. Mane la tau, kena marah ngan salesgirl kang. Tak pasal2 aku dah malu nak datang shopping kat situ lagi.







Satu lagi port bundle ditemui. So, boleh la saya bawak Encik Kuneng untuk ber-shopping di sini. Itu pun kalau...hmmm...kalau ape? hmmmm.........ntah la.... xP


.

5 comments:

BLADE EDGE said...

salam...

saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalo ada masa silalah menjelajah ke blog saya.

happy blogging :-D

regards,
BLADE EDGE

Kitty Nini said...

BLADE EDGE = sure. thanks btw. :)

Cik Tom said...

wah mmg murah la kalo hrga average rm5-10..tgk pic pun mmg cun2 ;)

Kitty Nini said...

hehe~
itu certain dress jer yg harga RM5-RM10.
cantik2.cuma kena pandai cari & pandai pilih jer.
tapi ade gak yang mahal sket.

CIK TOM said...

oh ye ke??hihi..