Sunday, July 3, 2011

[MOVIE] Green Lantern

Wednesday movie day. Baru harini aku dapat update. Biase lah, busy jer memanjang. *statement tak boleh belah.

Movie ni pun dah beberapa minggu keluar. Baru minggu ni ada masa nak tengok.




The Green Lantern.
Sekali tengok, seJIBIK macam Hrithik Roshan.



First time aku tengok hero Green Lantern ngan suit hijau nih, aku ingatkan Hrithik Roshan yang jadik hero. Tetiba plak Hrithik Roshan berlakon dalam filem Hollywood, kan. Huahuaa~



 It's Ryan Reynolds.


 Ini bukan Hrithik Roshan. ;DD





Trailer.



Bagi aku, movie ni ok la. Best jugak. Cerita tak meleret2 dan tak merepek. Tak macam movie Thor yang jalan ceritanya langsung tak kuat. Hampess.


Movie synopsis :

In a universe as vast as it is mysterious, a small but powerful force has existed for centuries. Protectors of peace and justice, they are called the Green Lantern Corps. A brotherhood of warriors sworn to keep intergalactic order, each Green Lantern wears a ring that grants him superpowers. But when a new enemy called Parallax threatens to destroy the balance of power in the Universe, their fate and the fate of Earth lie in the hands of their newest recruit, the first human ever selected: Hal Jordan (Ryan Reynolds). Hal is a gifted and cocky test pilot, but the Green Lanterns have little respect for humans, who have never harnessed the infinite powers of the ring before


Briefly, movie ni mengisahkan seorang pilot, Hal yang menjadi insan terpilih untuk menjadi salah seorang Green Lantern. Green Lantern pertama dari kalangan manusia. Cincin Abin Sur telah memilih Hal untuk menggantikan Abin Sur masa Abin Sur tengah nazak lepas diserang Parallax. Tapi Hal ni tak percaya dengan diri sendiri untuk jadi Green Lantern, sebab Green Lantern nih tanggungjawab besar. So dia ingat cincicn tu dah silap buat pilihan.

Then Parallax datang ke bumi sebab nak cari orang yang pakai cincin Abin Sur. Berjayakah Hal menewaskan musuh Green Lantern dan menyelamatkan bumi? Sila tengok sendiri. Takkan nak cerita semua, kan. :D


1 comment:

HARITH ISKANDAR said...

boleh tahan dia punyer preview..esok nak g tgk lah..ehehe :)