Monday, January 10, 2011

Facebook Will End on 15.03.2011?


Hello bloggers and Facebookers!

Apasal hello Facebookers?

Yeahh..entri ni khas untuk Facebookers kat luar sana, especially yang memang fanatik giler ngan Facebook dan tak boleh nak berenggang dengan Facebook.

FACEBOOK WILL END ON MARCH 15TH, 2011!

Aku percaya ramai yang dah tau pasal berita ni. Yang belum tau, sila buat muka terkejut sekarang!

Sila baca berita Weekly World News kat SINI.


“the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”

Kesian kat Mark Zuckerberg. Mesti dia dah tak mampu nak handle semua tu lagi.

Tapi kalo yer pun dah taknak manage company tu lagi, kenapa tak jual jer instead of closing it? Aku sangat pasti, mesti ramai yang berminat nak beli. You can make a lot of money by selling it! Buang stress, dapat duit.

Tapi...boleh percaya ke FB betul2 nak tutup? Macam tak percaya pun ada kan. Mark Zuckerberg sangat bodoh dan akan dilabelkn sebagai manusia paling bodoh di dunia kalo dia betul2 tutup FB. Kalo dia jual company tu, aku percaya la jgak.

Kalo FB betul2 tutup nanti, boleh bayangkan tak apa yang jadi? Banyak jgak business, badan kerajaan, swasta, artis, public figure e.t.c yang bergantung kepada FB. Dan bagi kipas-susah-mati FB, mesti ramai yang tak boleh terima hakikat.

"what i'm going to do without FB?" It's okay. We still have Blogspot. muahahaa~ ;D


Whatever it is, dunia belum berakhir. Bak kata Mark;


"Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing."

Betul tu.

Bagi aku plak, ape perasaan aku? Well...sedih gak la kalo FB betul2 nak tutup. Walaupun aku ni bukannye selalu online FB tu, tapi kalo ada FB, at least ada la jgak rasa connected ngan kawan2. Especially kawan2 lama kat universiti dulu. Boleh tau perkembangan diorang. Diorang keje kat mana, dah nak kawen ke, dah ada baby ke.

Tiba2 jer terfikir : eh, nanti kat mana aku nak upload kad jemputan kawen aku & camane nak tag kawan2? Uiikksss? Eleh. Blah la kau. ;p

Haa..ada orang cakap, ada jgak Facebooker yang simpan gambar banyak2 kat FB, dan takde backup kat mana2 komputer or pendrive. So, cepat2 upload balik semua gambar yang ada kat FB tu yer.

By the way, macam2 cerita yang tersebar pasal berita ni. Klik kat SINI. So, tak tau la apa kebenarannya pasal berita penutupan FB nih. Dan dari Google tu juga, berita2 kat Weekly World News memang tak boleh dipercayai. So, tunggu jerla dapet kepastian dari sumber yang betul2 boleh dipercayai.

Rumors will spread. And people will take advantage of it. And maybe people who taking advantage of it are people who started that rumors?*p/s : kalau FB betul2 tutup, kaki2 Myspace yang beralih arah kepada FB dulu boleh la balik kepada Myspace semula. online balik account MS awak yang dah bersarang labah2 tu yer (termasuk la aku).
*p/s lagi : harap2 berita ni tak betul la yer..

No comments: