Thursday, June 14, 2012

12 hari yang indah.

Semalam genap 12 hari kami bergelar suami isteri.


12 hari yang sangat indah. Walaupun bukan kesemua 12 hari tu indah. Err...faham tak.


Hanya beberapa hari lepas baru kami dapat spend time dengan tenang, berdua. Sempat masak untuk encik suami. Itu pun 2 hari jer. Walaupun masakan yang simple, sebab aku ni memang tak pandai masak pun! Encik suami tetap makan sampai habis. Siap tambah sepinggan lagi. Hahaa~


Sangat bahagia & tenang di sisi suami. Labih2 lagi selepas majlis bertandang selesai.


Maklumlah sebelum ni kan masing2 busy ngan preparation, even selepas sah bergelar suami isteri. Yerlah, lepas settle majlis akad nikah, bertungkus lumus untuk sanding plak. Lepastu kena prepare untuk majlis bertandang pulak. Masing2 stress memanjang. Pastu asyik gaduh jer. Aduss...dah kawen pun boleh gaduh lagi ok. Hahaa~ Tu la, selagi tak settle majlis, selagi tu la gaduh. Ada jer perselisihan faham & tak dapat kawal emosi. Normal la tu, kan. 




02.06.2012.
Kuala Besut, Terengganu.




Dan semalam, encik suami bertolak balik ke Selangor. Cuti sudah habis. Sedih? Tak terungkap kot. Balik rumah, rasa macam sunyi giler. T_T


See you soon husband. I'm gonna miss you. & memang dah start rindu dia few minutes after he left. Pastu nanges. Hahaa..normal la kan. Kalo tak sedih, itu gila namanya. ;D 




.

11 comments:

ciksusu said...

congrate nini..
hope ade rezki dok same2 nti ;)

InaYusoff said...

wah..
PJJ eh?

:)

tabah eh kamu!

Yuyu Zulaikha said...

ecececehhh. Tahniah tauuuu...jeles ni. yuyu bila pulak nak kawen :p

IMaH said...

Wah, cantiknya baju! suke2..Congratz! Siapa tak sedih bila kena berjauhan dengan suami kan?huhu...Banyakkan bersabar k!

Nini Mohd said...

ciksusu : thanks. amin... =)

InaYusoff : terpaksa la tabahkan diri. kalo x, confirm 24jam duk meroyan jer, kan. ;D

yuyu : ececeeee~ tak bagi can org lain tanya, dia sendiri yg tanya soalan tu. hahaa~ ;p

Imah : thanks. tu la, sape yg tak sedih, kan. kena banyak2 bersabar jer. =)

Rina Hamid said...

Cntiknye baju awak nini...congrats dear! Samela kite pn kene pjj..bru kawen 11 ari suami da kene balek johor :(

Myra Anne said...

baju santekkk!!! suke! huhuu..

congrats ye. dah jadi bini orang. =)

Hanys Jehari said...

Nini.. Cantiknya baju.. Memang sedih kan.. Sy yg duk sama hari2 pasru kalau hubby kena outstation satu hari pun dah sobsss.. Tabah ok!

Nini Mohd said...

Rina Hamid : thanks dear. sama2 la kita tabahkan diri. :|

Myra Anne : thank you. ;)

Hanys Jehari : thanks. tu la. kalo berpisah kejap jer pun dah sedih. ini kan pulak PJJ. wuwuwuuu~

Syima Syaz said...

baju cantik, color cantik..!!! HB pun cantik....

Nini Mohd said...

thank you syima. ;)