Monday, June 25, 2012

Wedding Review #2 : Majlis Akad Nikah (gambar)

Entry sebelum ni duk membebel jer kan. Hanya ada 1 gambar jer. Confirm yang baca tu boring. Hehh~ Kalini nak kongsi gambar majlis akad nikah plak. 


Sila scroll sampai muntah. Aku yang upload ni pun macam nak muntah dah. Banyak sangat. Hahaahh~ ;DD


Ni gambar dari layout photographer. CD belum dapat lagi. Ini jerlah yang ada. 



Eh2 sopannyer. ;p 



Masa ni nak bagi persetujuan untuk kawen.
Tak tahu plak kena bagi persetujuan camtu.
Of coz saya setuju, tok imam. ;p







Ok, aku serius giler.



Kan? 



Dia nerveous. Aku kat belakang tu lagi cuak tau. 
Risau. Takot Encik Suami tak dapat lafazkan akad dengan betul.
Takot kena lafazkan berkali2. Erkk~ 



Sangat terharu bila tengok gambar ni. :') 
*nampak tak muka aku yang cuak kat belakang tu? tak nampak? meh kita zoom.


V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

Kahkahhh~ tau tak kitorang laki bini tergelak besar tengok gambar nih? 
Encik Suami tanya : kenapa muka sayang camtu? (sambil gelak tak boleh blah). 
*sampai hati ketawa camtu. sobbss~ T_T

Sekarang baru aku tahu, macam ni la muka aku kalo cuak. -.-





Sebenarnya masa tu aku cuak + pasang telinga untuk dengar betul2. Sebab korang perasan kan,kedudukan kitorang agak jauh. Pastu Encik Suami pulak tak pakai mikrofon. Memang sayup2 lah kedengaran. Nasib baik aku dengar.




Alhamdulillah. Sah. 
Terharu & bersyukur. Tuhan sahaja yang tahu. :')













Batal air sembahyang.



Cincin untuk dia. 



:)






Kekasih halal saya. 
Cant you tell how much i love this picture? =)



Posing2 ambik gambar sekejap jer kat masjid tu. Lepastu, balik rumah & makan2. Lepas makan, sempat lagi bergambar ngan kekasih yang baru jer sah bergelar suami nih. ;) 


Tak puas bergambar ngan photographer, kan. Posing la sendiri kat pelamin yang belom siap tu.




















Masa duk bergambar nih, family Encik Suami dah balik ke homestay. So, kena la hantar dia balik homestay. Masa hantar dia kat homestay, borak2 kejap pasal homestay tu. Aku suruh dia call owner homestay tu, sebab nak extend masa stay kat situ. 


Tau tak aku cakap camane? 


"Cakap kat abang tu - saya ni tunang murni..." 


Eh? Tunang?


"Eh, tunang pulak. Suami...heheee~" 


Ter-malu plak aku time tu. Baru jer 2 jam jadik suami isteri kan. Tu yang lupa nak tukar gelaran. Lepastu rasa terharu. Sebab teringat yang lelaki depan mata aku tu dah jadi suami aku. Huhuu~ :')


Sekian entry penuh ngan gambar. ;p



.

14 comments:

Rina Hamid said...

hehehe comel la nini ni...congrats dear...comel sgt awk ni :p

eila fazdly said...

cantikk....skali pandang mcm muke ayu raudah time nikah....hehehe...

Riny said...

cantekla......:)

Hanys Jehari said...

Suka gmbr bersila tu... Sweet!

Haidasafera said...

salam nini. blh tlg pm kat i (hpatahom@volvocars.com) complete set attire waktu nikah you? you DiY ke? i adore you punyer veil + tudung + kain pletted tu. tq in advance.

nora saniey said...

cntik btol baju murni..kain lycra yer?ske pose yg sandr kt bahu suami 2..sgt2 sweet!

InaYusoff said...

suke baju tu..
pastu bunga tu menyerlah..
:)

Fathanah said...

hi nini. salu read ur blog. baju nikah u material chiffon silk and lining ape eh. hihi. nk bli baju nikah dis week.

Nini Mohd said...

Rina Hamid : eh, tak comel pun la. awak tu yg cun + gojes. ;)

Nini Mohd said...

eila fazdly : huhuu~ awk bkn org pertama yg ckp camtu. even bkn gambar nikah pun, ada yg ckp sy mcm ayu raudah. tang mana yg sama x tau la.

Riny : tq. awak pun cantek. ;)

Hanys Jehari : sy pun suka! =)

Nini Mohd said...

Haidasafera : a'a, i DIY jer. nnti i pm ea.

nora saniey : tq. tu kain georgette. mcm chiffon jgak. sy pun suka sgt gambar tu. x puas duk tenung gambar tu tau. hehee~ ;)

InaYusoff : tq. a'a, memang nak bunga warna btl2 merah utk HB masa akad nikah. biar nampak menyerlah. ;)

Fathanah : baju nikah tu material kain georgette. lining pun sama jgak, kain georgette. mmg nak lining yg sama supaya effect lg lembut. tp blh jer awk beli lining chiffon. beli chiffon yg murah2 jer. tak pun beli kain yg lembut jgak. baru2 ni sy ada beli lining kat Kamdar utk buat lining baju raya. bukan chiffon. ape ntah nama kain tu. tp lembut jugak. murah jer. RM4 semeter kot. lining jer kan. :)

Mushy Mieyka said...

hehew . wahh . tahniah2 . nak taw tak ? seriously , gaon tuh awesome ! ^_^

semoga dimurahkan rezeki dan diberkati . kekal sepanjang hayat sampai ke syurga-Nya . aminn :D

AyongAtikah Zaid said...

hai nini...congratulations! cantik baju nikah tu...kain georgette tu berapa ek harga dia?? mcm nak buat wedding outfit pakai kain ni..macam best je...hehe....

Nini Mohd said...

Mushy Mieyka : amin..thanks yunk. actually tu bkn gaun. its just a simple baju kurung moden. ;)

AyongAtikah Zaid : thanks! kain georgette ni murah jer. rm8/meter. masa tu tgh ada sale. ;)