Wednesday, December 14, 2011

UKM, here i am.

Minggu lepas masa aku on the way pegi Nilai 3 dari Kajang, sempat singgah ke UKM, kat ENTRI NI. Lama giler tak datang sini. Saje masuk sini nak mengimbas memori. Cewahh~ 


Masuk UKM ni lagi la teringat zaman susah time study dulu. And now, here i am. I'm driving here, as a lawyer. Not as a student anymore. Dulu student. Nak pegi mana2, naik bas jer. Tak pun, jalan kaki jer. Dengan macam2 kesusahan. Hukhukk~


Rasa terharu kejap masa tu. Berbaloi lah kesusahan yang dilalui dulu. :') 


Rasa macam nak jerit, UKM, here i am! I'm no longer a student! I'm diriving my own car here as a lawyer! Look at what i have achieved! Thank you!


Ok fine. Over kan. Gedik pulak. 





Tempat yang dituju...mesti la kolej aku nih. I mean, kolej kediaman. Teringin sungguh nak makan nasi lauk ikan keli bakar + sambal tempoyak kat cafe kolej ni. Perghhh~ meleleh air liur aku bila teringat lauk camtu. Memang best dan menyelerakan wa cakap lu~


Kalo nak tau, tu la makanan favorite aku time study dulu. Kalo makan lauk tu, confirm banyak giler aku makan. Dah macam buruh kasar dah. Hahahh~


Tapi malangnya...cafe tu dah bertukar tangan. Bukan orang yang sama lagi meniaga kat situ. Lauk favorite aku pun dah takde. Lauk2 memang banyak, tapi takde yang aku nak. Tapi takpe la. Aku makan jerla apa yang ada.


Lepas makan, round plak ke fakulti tercinta. Fakulti atas bukit. Ape lagi kalo bukan fakulti undang2. Hehee~









Wahh...dah siap dah bangunan nih. 
Dulu masa aku study, baru tengah clearkan hutan untuk buat tapak bangunan nih.



Rindu giler weii ngan semua tempat ni, rindu kenangan2 lepas. Kalo boleh, aku nak round2 semua tempat yang aku biasa pegi dulu. Tapi disebabkan kesuntukan masa, terpaksa la round2 ngan kereta jer. Fakulti ni pun tak sempat nak masuk. Ingat nak masuk kat library tu. Tapi nak buat camane, kan. Takpe la. Maybe next time.


Banyak betul yang dah berubah kat sini. Malah, ada bangunan yang masa aku study dulu takde, sekarang dah siap pun. Eh, memang lah. Dah 2 tahun kan.





* P/S : memory will never fade. 


.

5 comments:

chenta nana said...

hi nini.... u org ganu rupanya...... tq tau visit blog nana... :)

Anis_Apis said...

Hi dear,

Just drop by to ur blog..Selamat bersiap2 untuk wedding ya.

drop by mine juga ya..
http://contengcontengkahwin.blogspot.com/

cheq sue dieyha said...

saya follow...

LAici KAng Ais said...

gmbar kera xmo tangkap. haha

Nini Mohd said...

Nana : a'a, orang t'ganu. merantau ke JB. tq sudi singgah sini. ;)

Anis : thanks. =)

cheq sue dieyha : tq.

Laici Kang Ais : hehee..takde plak kera time sy pegi tu. kalo tak, dah tangkap dah. ;p