Thursday, May 23, 2013

ke Ho Chi Minh


Hello lovelies.

Ini scheduled entry yer. Sekarang ni maybe aku dalam bas dari Johor Bahru menuju ke Changi Airport, Singapore. Dari Changi Airport naik Vietnam Air, terus ke Tan Son Nhat Airport, Vietnam.

We're heading to Ho Chi Minh City.

Ni aku ikut office trip jer. Berjauhan ngan Encik Suami selama 4 hari. Wuwuu... sedey~ -.-

So dua hari sebelum ni adalah sangat memenatkan. Maklumlah nak tinggalkan rumah, kena setelkan semua keje. Basuh & susun baju keje Encik Suami, supaya senang dia nak pegi keje nanti. Siapkan awal2 sebab nak berjauhan ngan dia 4 hari nih. Basuh baju aku, kemas rumah, packing barang ke Vietnam.

Oh...packing barang adalah sangat memenatkan dan paling pening, Sebab ape? Pening sebab nak pilih baju & arrange baju untuk sekian2 hari kat sana. Lagi pening sebab kena kurangkan baju & barang yang dibawa. Sebab matlamat ke Ho Chi Ming adalah untuk bershopping. Kalau dari Malaysia pun dah bawak barang banyak, nanti kang bila balik nanti terlebih kilo camane.

So kena la bawak baju sikit jer. Ini yang susah. Sebab aku memang failed kalau bab nak kurangkan barang dalam luggage. Biasanya mesti bawak banyak barang. Sampaikan kena tumpang dalam luggage Encik Suami. Huhuu~



Duit Dong dah tukar dari last week lagi.
Jadik jutawan kejap, pegang duit berjuta2. ;p



Review akan menyusul nanti. Doakan kami selamat pegi selamat balik.

Thanks for reading. ;)




.

11 comments:

nurul harnani said...

take care. best woo travel mcmtu :)

Mila Ahmad said...

nanti review k. :))

NM03 said...

salam kenal. singgah sini terus follow. jom, kalu sudi ke teratak picisan saya pulak. maceh..

~ NANA ~ said...

happy holiday! :)

sarahhernyzar said...

selamat bercuti nini.. jgn lupa bawak balik ole ole.. hehe :D sonok weh bercuti dan berhornymoon. eh ? :p

PuanSyimaSyaz said...

haha samalah dgn i dulu... tp skrg ssh hati pikir barang anak plak.brg sendiri dh tak byk mcm dulu

Nini Mohd said...

@nurul harnani
best shopping jer kat sini. hehee~ ;)

Nini Mohd said...

@Mila Ahmad
insyaAllah. ;)

Nini Mohd said...

@~ NANA ~
thank you Nana. :)

Nini Mohd said...

@sarahhernyzar
ehh.........hornymoon apenye.
kan i pegi office trip jer.
hasben tak ikut. huhuu~

Nini Mohd said...

@PuanSyimaSyaz
erk...kalo travel ngan baby, lg la pening.
kena pastikan semua barang dia cukup.
kalo x, susah plak if ada barang yg tertinggal.