Wednesday, May 1, 2013

MOVIE : Oblivion

Hari Ahad minggu lepas..errrr....2 minggu lepas to be exact, me and hubs keluar tengok wayang.

Oh tahu tak sebenarnya tujuan utama kitorang keluar tu adalah sebab nak tengok Iron Man 3? Padahal masa tu Iron Man 3 belum pun keluar kat cinema lagi. Confident jer. Hahahahhh~ *gelakkan diri sendiri. 

So kitorang ke U-Mall, Taman Universiti. Sampai kat cinema, tengok poster Iron Man 3. Kat situ tertera "in cinema on 25 April" *lebih kurang. Erkkk.... -.-

Maka kecewa la laki bini ni. 

Ok takpe. Memandangkan kitorang dah sampai pun kat cinema, dan untuk mengurangkan rasa kecewa nih, maka kami pun decide nak tengok jugak movie. Pilih punya pilih, kami beli tiket movie Oblivion. Itu jer kot yang menarik perhatian. -.-



Trailer.


Aku malas nak cerita panjang2. So, copy jer sinopsis dari rottentomatoes. Haha.. Sinopsis camni : 

2077: Jack Harper (Cruise) serves as a security repairmen stationed on an evacuated Earth. Part of a massive operation to extract vital resources after decades of war with a terrifying alien threat who still scavenges what's left of our planet, Jack's mission is almost complete. In a matter of two weeks, he will join the remaining survivors on a lunar colony far from the war-torn world he has long called home. Living in and patrolling the breathtaking skies from thousands of feet above, Jack's soaring existence is brought crashing down after he rescues a beautiful stranger from a downed spacecraft. Drawn to Jack through a connection that transcends logic, her arrival triggers a chain of events that forces him to question everything he thought he knew. With a reality that is shattered as he discovers shocking truths that connect him to Earth of the past, Jack will be pushed to a heroism he didn't know he contained within. The fate of humanity now rests solely in the hands of a man who believed our world was soon to be lost forever.


Best ke movie ni? Ntah ler. Yang pasti bukan 5 bintang, bukan juga 4 bintang. Pening kepala aku tengok movie ni tau. Bukan sebab tak faham. Mungkin sebab "berat" sangat kot. Hahahh~ Berapa kilo berat tu, korang kena la tengok sendiri. ;p 

By the way, tengok wayang kat cinema kat U-Mall tu sangat lah tak best. Macam2 experience yang kitorang lalui masa tengok wayang beberapa kali kat sini. Malas nak cerita experience yang dulu2 tu. Tapi masa kitorang tengk movie ni, seat yang kitorang duduk tu sangat lah tak best. Seat tu sangatlah kecik dan condong ke depan. Nak duduk pun tak selesa, asyik nak melorot jatuh ke depan jer. Seriously, SANGAT TERUK!! 

So iols terpaksa angkat kaki letak atas kerusi sekali. Tapi still susah nak duduk sebab seat kecik. So terpaksa la iols letak satu kaki (alahh macam bersila sebelah kaki) jer atas kerusi. Pastu tak senang duduk la, asyik kena tukar kedudukan jer. Sakit vontot iols nak tunggu movie tu habes. 

Haiyyaaaa.....naseb baek aku duduk seat yang paling tepi. Dan sebelah lagi is my husband. Kalau tak, malu jugak nak duduk dengan tidak sopan camtu. -.-' 

Benci. 


Ok, lupakan kisah itu. 


So, lepas tengok movie, Encik Suami singgah kat Hutan Bandar Mutiara Rini. Aku ingatkan dia nak terus balik. Sebab sebelum keluar tengok movie dia cakap nak terus balik, sebab esoknya dia keje shift pagi and kena masuk subuh. 

Macam tau2 jer wife dia nih keboringan & nak spend time berjalan2 dengan beliau. Hewheww~ ;p 

Presenting me. yang makin mengembang. -.-
Seriously, i need to lose A LOT of weight *taip sambil makan Cadbury Dairy Milk French Vanilla. -.-




Encik Suami sempat beli makanan ikan lepas tengok movie tadi.
Katanya nak bagi ikan makan. Tapi nan hadoo ikan kat sini.


Kura2 jer banyak. 
Takpe la. Kura2 pun makan makanan ikan jugak. -.- 


Ada la 2,3 ekor ikan.


Beriadah. *beriadah la sangat. ;p 




Dulu kat sini adalah kolam ikan. Ikan pun banyak. 
Sekarang usahkan ikan, air pun dah takde.





Kesimpulan, Hutan Bandar Mutiara Rini sekarang dah tak best berbanding dulu. Tapi ok la kalau datang untuk exercise. Kitorang ni datang jalan2 jer. Jauh sekali nak exercise. Hahahh~ ;p

Ok bye.

Thanks for reading. :)





.

2 comments:

nida-razak said...

hye nini!! bestnya dating ngn hubby..hehe..bestnya nini, husband da dpt tukar ke jb..huu..nida ni berangan la..tah bile airasia x nk ada kat ipoh ni..huuu..

Nini Mohd said...

@nida-razak
alaa..ni keluar sekejap jer pun.
huhuu~
bestu camane nida.
kena cari solution ni supaya dpt stay ngan hasben.
i PJJ 9 bulan pun dah rasa penat. -.-