Wednesday, June 5, 2013

Booked. 3 more weeks



Dah berjaya booking ini. Hari Ahad lepas.



Harga termasuk meal untuk perjalanan dari URT ke KL.
Murah? Maybe some of you know why.  :)



Sebenarnya aku nak book dalam minggu ni. Tapi takut tiket sold out pulak. Dah la flight Air Asia ke sana hanya 3 kali seminggu jer.

Sekarang tinggal pilih & book hotel jer. Sebelum ni dah survey2 hotel. Tapi macam susah plak nak jumpa hotel yang berkenan di hati. Kalau berkenan pun, tak sama dengan kemampuan poket kami. Bahaha~ ;p

Then kena google2 apa yang menarik kat sana, mana nak cari halal food (setahu aku kat sana memang susah nak dapat makanan halal, tak macam kat Krabi), etc.

Sebelum ni dah google2 banyak benda. Tapi dah lupa. Hahaa~

Sekarang kena meng-Google balik and jot down everything. 

3 minggu lagi! ;)





.

10 comments:

Zuraidah Butang said...

surat thani kat ne..thailand ek..wah murah2..hehe

nurul harnani said...

best n murah. selamat bercuti

nora said...

salam.. sy br blk dr ko samui.. kami stay kt evergreen resort.. 1 mlm 120k baht.. kat sane ad 1 jer kdai muslim halal. hehehe

nora said...

salam.. kami baru je blk dr ko samui.. stay kt evergreen resort. 1mlm 120k baht.. kat sane ade 1 jer rest muslim yg halal. hehehe..

Nini Mohd said...

@Zuraidah Butang
a'a, kat Thailand. :)

Nini Mohd said...

@nurul harnani
thanks dear. ;)

Nini Mohd said...

@nora
w'salam.
1 malam 120,000Bhat ke?
maksudnya RM12,000 satu malam?
waahhh...agak mahal tu...pitams. -.-'
kami belum book hotel lagi.
tu la, kat sana memang susah nk dpt hotel & restoran yg halal, kan.

nora said...

salam... nini, telebih 0 lak kt blkg tu.. hihiihi.. sori.. ekceli, 1200 baht jer.. ble convert duit kite, rm120 utk 1 mlm.. not bad la hotel die.. btul2 dkt chaweng town :)

Nini Mohd said...

@nora
yeke. murah jugak tu.
tp i check, tarikh kitorang pegi nanti harga hotel tu RM174 utk superior & RM193 utk one bedroom villa satu malam. mahal sikit dari rate yg u dpt.
best jgak hotel betul2 kat chaweng town.
anytime blh jalan2 kat sana kan.
tp kitorang nak hotel yg betul2 tepi pantai.
smpai sekarang blom book lg. huhuu~

nora said...

nini, ooo ye ker da mhl la ekk.. sy x book pn ms kt cni.. juz walk in trus kt otel tu.. hehehe.. kbetulan lak dpt rege tu..

eh, hotel tu mmg btul2 tpi pntai la yg.. its ok, take ur time survey otel kt sane k. :)