Wednesday, June 19, 2013

Annual Dinner and Dance

As-salam dear readers.

Bulan Mac yang lepas, my office ada buat annual dinner and dance. Nama jer dinner and dance. Tapi takde menari-nari lepas dinner macam yang korang fikir tu yer. Kalau korang fikir camtu la. Sebab ada sesetengah orang yang skeptical sket bila aku sebut "dinner and dance".

So tema tahun ni adalah "Fairy Tales". Poning kopalo den duk pikir nak pakai baju apa. Tema dah cun. Memang aku suka sangat. Tapi bila bab baju, memang pening. Tak tahu nak jadi watak apa dan tak tahu nak pakai apa. Sigh~ -.-

Macam biasa kena jadi committee lagi. Tahun ni, committee sponsor pulak. I is boring. Boring jadik committee sponsor. -.-

Venue kalini kat KSL Hotel and Resort.


Lepas deco2, sebelum dinner bermula.


 Hadiah2 untuk lucky draw. 
Kumpul dari sponsor. 
Semua staff akan dapat hadiah lucky draw ni.
Semua sekali ada 70 lebih staff kot.


 Arrangement meja VIP. Done by hotel.


 Arrangement meja staff. 
Bunga jer kami yang letak. 
Lain2 hotel yang arrange.


 Sudut hamper, piala, etc.


Piala untuk persembahan terbaik & anugerah2.


Selempang & bunga untuk best dress male & female. 


Hamper untuk persembahan & karaoke.


Pentas yang dalam proses pembikinan. ;)


Me. Masa ni masih ber-high heels.


Btw, dapat teka tak aku jadi watak ape? ;p



Meja guess book & souvenir.


Dengan hadiah2. Mana satu yang akan jadi milik aku. ;p
Grand prize ada TV LCD, multi function oven, kamera, voucher KSL Hotel, etc. *tak ingat*


Ni kiranya photo booth la. 
Tapi ramai yang tak tahu dan tak bergambar kat sini. Huhuu~ 


Meh kita tengok gambar makanan plak. Makanan adalah buffet. Senang la nak makan banyak mana pun. Tambah jer. ;p




Buffet.


Mutton ni adalah tersangat sedap!


Yang ni aku tak ingat dah apa nama dia. 
Tapi memang sangat sedap. 
Sekejap jer dah licin. Laku macam goreng pisang panas. Huhuu~


Bubur & kuih.

Dessert. Kuih muih & buah.


Puding.


Teh & kopi.


Aku tak makan banyak pun malam tu. Ntah kenapa.
Biasanya? Toksah cakap la. Memang melantak macam hape. Haha~ ;p
Mungkin sibuk tengok persembahan & sibuk recording jer kot.


Bubur cha cha. Sedap.


Puding. Agak sedap. Tapi tak tertelan. Kenyang sangat kot.


 Pertandingan Karaoke. 
Ramai jugak yang masuk karaoke tahun ni. 
Semua berbakat pulak tu. Tak sangka iols. ;p


 Lucky draw.


Untuk lucky draw ni, diorang buat beberapa pusingan. Pusingan kauuu? Yerlah, kan ramai. So kena la buat 3 kali, sekali ngan pusingan untuk grand prize. Aku dapat multi-cooker. Entri KAT SINI. Ok la, bertuah sikit dari tahun2 lepas. Kalau sebelum ni, asyik dapat blender, toaster, blender. Boring mak. Huhu~

Tapi multi-cooker tu sampai sekarang belum try lagi. Tak tahu nak masak ape. Padahal banyak jer yang boleh masak. Hukhukk..

And last but not least.............





Aku lagi. Hahahahh~ ;p


Dapat teka tak apa watak aku?

Its Puteri Gunung Ledang. Pening jugak nak cari semua tu untuk jadi watak Puteri Gunung Ledang. Iols siap pakai bunga melur betul lagi ok. Beli kat kedai bunga India dekat kuil kat bandar. Memang semerbak satu hall ngan bau bunga tu. Aku risau kot2 ada yang pening jer tak tahan ngan bau bunga tu.

Ada staff yang pesan : cik, nanti nak drive balik, tanggalkan bunga tu ea.

Sungguh cis...

Dah la aku drive balik sensorang, hampir pukul 12malam pulak tu uols. Ngan bunga tu dalam kereta. Erk. Korang faham ke tak? -.-'



Ok bye. Thanks for reading. ;)



.

4 comments:

Pink Lavender said...

wahhh...untungnyerr...
dpt luckydraw multi cooker lak tuh...makneng leh keje c2 x?hi3...

Unknown said...

dekat mana jual baju yang akak pakai

Nor Atika Azeera said...

dekat mana jual baju yang akak pakai

Nini Mohd said...

@Nor Atika Azeera
baju tu saya cari each item kat macam2 kedai. korset beli kat kedai barangan pengantin. kain merah yg sangkut kat bahu ngan kain oren kat pinggang tu beli kat Kamdar. rantai dengan belt sy beli kat kedai aksesori. kain batik pakai yang dah ada jer. :)