Monday, January 2, 2012

Pengantin itu..semua tidak seperti yang dirancang.

Seorang pengantin keluar dari bilik menuju ke pelamin nikah. Tapi dirasakan seperti sesuatu yang aneh, Di lihatnya tangan dan jari. Tidak berinai. Di kepala hanya selendang, bukan tudung yang dia sepatutnya pakai.


Pelamin tidak dibuat seperti yang diinginkan. Mekap tidak seberapa. Hantaran, kenapa barang2 hantaran macam ni? Jurugambar mana? 


Kenapa itu? Kenapa ini? Macam2 yang tak kena. 


Eh, kenapa semua tidak berjalan seperti yang dirancang?




Baru pengantin perempuan tersebut teringat. Ini semua sebab dia tak buat preparation awal2. Masa tu semua dah terlambat, tak boleh buat ape2 dah. Kelam kabut jadinyer. Si pengantin resah, terpaksa melalui hari yang terpenting dalam hidupnya dalam keadaan macam tu. 


Sedih hatinya tak payah cerita lah. Rasa macam nak menangis pun ada.





Tiba-tiba....






Si pengantin perempuan itu tersedar... 





Terbangun dari tido! 



MasyaAllah.....aku mimpi ghopenyer!! 



Semalam aku mimpi ngeri. Err...ngeri ke? Ngeri la kot untuk b2b macam aku nih. Seriously, takot giler bila dah sedar tu. Mula rasa cuak dah. Lagi 5 bulan jer nih. Taknak last minute! Taknak jadi macam dalam mimpi tu! Taknakkkkk....!!!! 


Kat tempat keje tadi pun duk fikir pasal wedding jer. Tapi taktau ape yang aku fikir. Ape yang aku boleh settlekan sekarang ea? Legal documents semua tak boleh settlekan lagi, kan? Jauh lagi tarikh kawen. 


Cuak giler lah. Nape lah mimpi camtu boleh menerjah tidur lenaku. Owh, mungkin untuk menyedarkan aku tentang semua preparation kawen nih. Hukhukk  T_T 




Ok, sekarang yang dah buat separuh jalan & masih terbengkalai & insyaAllah akan disiapkan dalam dua tiga minggu ni :- 

1. gabus hantaran (nak buat bantal hantaran) 
= 7 gabus dah siap balut ngan span. 2 gabus lagi belum siap.
= semua belum balut ngan kain satin lagi, walaupun kain satin dah beli. 
= kena beli span lagi. span tak cukup. 
= kena siapkan sebelum 18 haribulan ni! 

2. Hantaran for me 
= belum gubah lagi. bunga2 & bekas semua dah beli. 
= kena siapkan gabus hantaran dulu baru oleh siapkan gubahan hantaran. T_T 
= kena siapkan sebelum 18 haribulan ni jugak!

3. Kotak doorgift 
= kotak dah beli 346 kotak. tak tau cukup ke tak. aku nak beli 350 kotak. tapi masa nak beli tu, itu jer stok yang ada.
= nak kena tampal doily paper 
= reben dah siap ikat. tinggal tampal jer.




Oh masa, kenapa suntuk sangat. 


Oh kerja, kenapa aku selalu balik lambat sampai malam?


Oh badan, kenapa penat sangat nak buat semua tu.



Kenapa la masa dan waktu sangat mencemburui kita??? Sobss~ T_T 




*p/s : aku dah rasa macam bridezilla nih. semuanya sebab nervous ngan mimpi ngeri tu. T_T



.

3 comments:

~ NANA ~ said...

hehe adik i pernah mimpi yg wedding i disaster...kdg2 bila terlalu byk pk mmg masuk dlm mmpi...peringatan nk suh kite prepare betol2 la tu...hehee

mamaNoriz said...

uiskhhh, akak lak terasa neves nye!

sib baik azab dah lama lepas...hehe

but chill my dear, itu normal lah utk mana2 penagntin pun apalagi kite pompuan ni nak cantik dan molek smeua kan...

tpi mimpi yg buruk selalu ditafsirkan sebaliknya..
maksudnya, yg teruk akan jadi elok, yg best tu sebenarnya akan jadi buruk...huhu, waallahuallam...

Nini Mohd said...

Nana : hehee..a'a kan. maybe sebab banyak sangat fikir, sampai terbawak2 dalam mimpi. menjadi jugak la peringatan camtu. dah start nerves dah ni.


mamaNoriz : ya Allah...memang nerves kak mimpi camtu. cuak giler bila tersedar dari mimpi.
tu la, prnah jugak dengar org2 cakap camtyu. harap2 jadi yg sebaliknya la kan. huhuu~