Monday, January 9, 2012

Cuci mata @ Ayer Hitam. Yess,,,aku suka outstation job. ;)


Good morning Monday blues! -.-



Last Thursday, 05.01.2012 kena attend auction kat Pejabat Tanah Kluang. Dari last lasttt Friday, which is 30.12.2011, bila dapat list untuk pegi Mahkamah & tengok nama aku tertera untuk pegi PTD Kluang, dah tersenyum lebar dah. Hihii..tak sabar menunggu hari itu. 


Aku hepi kalo kena outstation camni. Sebab....boleh singgah cuci mata kat Ayer Hitam. Hehee~ Padahal bukan nak beli barang pun. Hello, i'm bride to be. What do you expect, kan. Mesti suka tengok barang2 untuk wedding nih.  ;p


FYI, fikiran aku ni dah 70% fikir pasal wedding thingy, 30% jer yang fikir pasal keje. Refer jerlah kat ENTRI NI. Sangat tepat ngan situasi aku. Kat office pun takde hati nak buat keje. Eventhough lagi 4 bulan lebih. Melampau tak??? Errr...maybe aku terlalu risau sebab banyak benda yang tak settle lagi. T_T





So, lepas habes lelong tu, singgah la kat Ayer Hitam kejap. Eh, ini bukan ponteng keje yer. Biasa la B2B, kan. Kalo ada ada peluang, of coz kena curik peluang tu. Kehkehh~ 


Sebenarnya aku singgah kat Ayer Hitam tu just nak cuci mata jer. Nak shopping mopping dah takde budget. I'm totally broke this month. Lagipun Chinese New Year nih nak balik kampung. Kena la berjimat. Wuwuwuuuuuuu~ T_T 


So, meh la cuci mata jer.




Ok, chop..sebelum pegi ke cerita kita. 
05.01.2012. 
Yang ni pun dah nak sampai 30,000...!!! 
Maksudnya next service. Maksudnya $$$$ lagi. T_T 



For sure hujung bulan ni cukup 30,000km. Or maybe lebih. Kan nak balik kampung yang beribu-ribu-ribu-lemon kilometer tu. Ok, over plak.


Back to our story. 


First, mesti la masuk kedai PISB yang tersergam indah tu. 


Berkenan giler ngan bunga telur niiiiii....!!!! 
And the idea of putting it on the bicycle. So sweet~
*Siap ngan harga lagi tu aku snap. ;p



Biru pun ada! 
Sangat match ngan tema sandingku!! 
Mahu yang iniiiiii~ 




Nasib baek takde budget. Kalo tak, dah beli dah. Errrr...nak DIY boleh? Rajin la sangaaattttt nak DIY.




Yang ni pun cantek.



Aku beli TQ tag ni jer. Tapi tak tau lagi nak buat ape. 
Emmm...maybe letak kat bunga telur yang aku duk berangan nak DIY tuuuu???




Dah puas cuci mata kat Ayer Hitam, bertolak la balik ke JB. Jangan melampau sangat curi masa! 


Err...sebenarnya tak puas pun jalan2 kat sana. Dah la banyak sale. Kalo boleh semua nak beli. Itu nak, ini nak. Takpe, sabar2. Next time boleh singgah lagi. T_T 











On the way balik. 
Erk...seram. 



Masa aku on the way pegi Kluang pagi tu pun dah ada treler ni kat dalam longkang tu. Sampai tengahari baru diorang dalam proses nak alihkan. Nasib baik time pagi tu blom jem. Kalo tak, haruslah lambat sampai PTD Kluang. Phewww~  -.-'




.

2 comments:

cik.mila said...

boleh eh snap pic lam pisb tu? i penah g jgk..hrga bleh tahan mahal..huhu..ritu xjumpe plak thank you tag tu..how much n brp pcs? nak g cari jgk la pasni :)

Nini Mohd said...

cik mila : memang tak boleh pun sebenarnye. tp pandai2 la cover, time takde staff dia baru snapp. hihii~
harga TQ tag tu RM2 per paket.
ntah ler, kat plastik tu takde tulis brape pcs. tp bila dah sampai umah & i kira ada yg 90 pcs, ada yg 99pcs.
i rasa packing tu sepatutnya 100pcs kot. tp ada yg kurang. maybe staff diorang silap kira. nasib baik i beli lebih. O.O
TQ tag ni ada kat tingkat 2. dkat ngan rak reben2. =)