Sunday, January 1, 2012

Happy New Year! | Genap 5 bulan lagi

Salam tahun baru!






Wahhh...dah masuk ke tahun 2012 yer kita. Apa azam tahun baru ni ye? Err..aku ada azam tahun baru ke? Macam biasa, aku malas nak fikir pasal azam2 nih. Just go with the flow. 


Tapi tahun ni...haaa....kena kuatkan diri untuk berazam. Tapi bukan azam tahun baru. Ni azam untuk hidup baru. Hihii~ 


Banyak yang kena dicapai. Salah satunyer...nak kurus? Errr...azam yang satu ni memang dari dulu tak tercapai. Makin gemok ade la. Minggu lepas aku timbang berat badan, eh2,,,,dah naik 2 kilo! Huwaaaa~~ lain yang diimpikan. lain yang jadi. Tu la, makan tak beringat!! T_T




By the way, masuk tahun baru ni, bermaksud genap 5 bulan jer lagi untuk tiba ke hari itu. The BIG DAY. InsyaAllah... 


Oh my. 5 bulan? Lima bulan?? Eh, betul ke ni?


Tetiba rasa macam masa sangat singkat. Sangat suntuk. Eh, jom list kan ape yang aku dah setelkan setakat nih.



Tetapkan tarikh
Dah tetap ke? InsyaAllah..


Pelamin
DIY - 70% items bought 


Persalinan
Persalinan akad nikah for me - done (baju, veil, high heel, except tudung)
Persalinan akad nikah for him - all done (Baju Melayu, shoe, except songkok)
Persalinan Bersanding (for me & him) - deposit paid
Persalinan Sambut menantu (for me) - deposit paid 
Persalinan Sambut menantu (for him) - not done 


Hand bouquet
Akad nikah - not done 
Sanding - not done


Photographer 
Akad nikah & bersanding - masih survey2 
Sambut menantu - sama laa..masih survey2


Canopy
majlis bersanding - not done 


Food
rewang jer


Kek
for bersanding - not done 


Hantaran 
for me - not done - 5% done
for him - not done


Doorgift
Sanding - not done - boxes bought & 10% DIY done
Sambut menantu - not done



Tengok tu...banyak lagi yang tak setel.


Legally? Semua yang berkaitan dengan legal dokumen etc, semua belum settle lagi. Even kursus kahwin pun belum pegi lagi. Erkk.. 


Ape lagi yang aku tak masukkan kat sini ye? Setakat ni itu jerla yang aku ingat.



* P/S : what a tired weekend. [x_O] 



.

4 comments:

mamaNoriz said...

hepi new year my cute kitty :)

nini stress sgt tu yg berat naik...relaks ok...

Nini Mohd said...

happy new year jugak kak.
itu la pasal. sy pun pk camtu jugak.
mesti sebab stress sgt, smpai berat badan naik berkilo2. T_T

chenta nana said...

nini dah ada photographer ke?? my husband photographer. boleh dapat pakej murah...

Nini Mohd said...

husben nana photographer ea?
ada fb dia x?
nk tgk la wedding photograph yg husben nana ambik.
hehee~