Sunday, March 17, 2013

Movie : Oz the Great and Powerful

Happy Sunday dear readers. 

Dua hari lepas kami tengok movie Oz the Great and Powerfull. Macam best jer tengok iklan dia. Tu yang teringin nak tengok.


Trailer.


Movie ni mengisahkan Oz, seorang ahli silap mata (dan juga seorang playboy. dan penipu) kat sarkis. Secara tak sengaja, dia sampai ke satu tempat yang bernama Oz (yer, sama ngan nama dia). Kat sini la bermula pengembaraan dan pengalaman baru si Oz ni. Konon2nya kat tempat tu ada ramalan yang kata akan ada seorang ahli sihir lelaki jatuh dari langit, yang akan menyelamatkan seluruh rakyat di Oz ni dari si ahli sihir jahat.

Betul ke Oz si ahli silap mata ni adalah ahli sihir lelaki yang dimaksudkan dalam ramalan tu? Dapatkan Oz menyelamatkan seluruh rakyat kat sana? Well...korang kena la tengok sendiri, ok. ;)


Pengembaraan bermula.


Oz, si playboy.


Glinda, Theodora, Evanora.
The witches. But who's the real wicked witch?


Persoalan siapa ahli sihir yang jahat tu aku dah boleh agak dari awal2 lagi. Cuma part Theodora tu yang aku tak sangka. Kalau nak tahu apa yang aku maksudkan, sila la terjah ke panggung wayang yer. ;)


Monkey yang kesian. ;D


 China girl.


 to Dark Forest. 
Scene ni kelakar. ;D


Bertukar jadik hijau. 
"you look hideous" katanya.


Bagi aku, movie ni best. Boleh buat kitorang ketawa. Best, tapi takde la terlalu Woww. Jalan cerita dia boleh di agak. Ok la untuk santai2. Wahh santai gituu. ;p


.