Thursday, March 22, 2012

Gaun pengantin terpanjang di dunia


Jom layan gambar dulu.



















Emma, a 17 year-old model, poses as she wears the wedding dress with the longest train in the world during a Guinness World Record attempt in Bucharest, March 20, 2012. The 2,750 meter long train broke a previous record of 2,488 meters. It is made of 4,700 meters of material using 1,857 needles, taking 100 days to made.





Huwaarghhhhh~ giler lah kalo wedding gown macam ni. Hampir 3km panjang. Naik belon panas pun tak terangkat semua ekor dia. Kalo setakat nak cipta world record boleh la kot. Kalo untuk wedding yang betul2, seriously sangat menyeksakan. Berapa orang ye pengapit yang diperlukan untuk pegang ekor tu?


Ada B2B yang nak cipta world record jugak ke? ;p



Sumber : Yahoo News 





*p/s : teringin nak pakai veil meleret 3 meter untuk wedding nanti. cane?  -.-



.

2 comments:

chenta nana said...

3 meter??? meletops gitu.. cam retis ok.. hahaha... kalau buat ala2 garden or dewan cantik la dress yang panjang2...

choclairissa @ intan marliana said...

haha bertuah nye kalau dpt posing posing cmtu...tp kalo kawen tu..silap silap org bleh terpijak terus koyak..hahhaa :-)