Wednesday, April 11, 2012

Make-Up Artist. Helpppp meeeee...!!!!!

Dengan sedih dan dukacitanya aku nak buat announcement : AKU STILL TAK BOOK MAK ANDAM @ MAKE-UP ARTIST UNTUK RESEPSI KAT TERENGGANU.


Kebanyakan MUA yang aku survey, semua dah fully booked. Dah tak available lagi on hari majlis aku tu. Maklumlah, tengah cuti sekolah. Ramai orang kawen. Ntah berapa orang MUA dah aku tanya. Semua dah full. Sampai dah ada job mekap untuk 3 pengantin dari pagi sampai tengahari.


Heran aku. Ramai sangat ke orang kawen 2 June tu?? Sampai 1 MUA kena mekap beberapa orang. Erghh~ tak penting pun soalan tu. Yang pentingnya, aku nih takde MUA lagi. T_T
MUA untuk akad nikah dah ada. Tapi dia pun tak available 2 June. 1 June jer dia available, which is my nikah day. Terpaksa la hire dia untuk mekap akad nikah jer.


So, B2B sekalian, yang tahu mana2 MUA kat Kelantan atau Terengganu ni, please pleasee pleaseeeee....do inform me. Mati kutu dah aku nih.


Tu la, lambat sangat confirm tarikh majlis. Nak cari MUA pun tak sempat dah. Kitorang betul2 confirmkan tarikh majlis Januari kot, which is 6 bulan sebelum majlis. Itu pun dah consider lambat, kan? Sebab majlis kitorang on school holiday, weekend. Masa tu photographer pun dah banyak yang dah fully booked. Nasib baik jumpa jugak photographer yang murah & aku suka gambar2 dia.


Eh, dah lari dari tajuk ni.


Sekarang ni cerita MUA. Ada tak sape2 yang tahu @ kenal mana2 MUA kat Kelantan or Terengganu ni? Please inform me.


Till then, thanks for reading.



.

5 comments:

Cik Puan Tatie said...

dah try yang ini?

https://www.facebook.com/profile.php?id=1750964075&ref=ts

ciksusu said...

try ni..
0139377553 ~ anis
0139262023 ~ k.edora
0129613538 ~ wannie

k.edora masa kita tunang aritu..anis masa rsepsi..so try la tnye k :)

puan.mila said...

dah try fizanis bridal? or nurul insyirah? or wanie mekap? rmai lg kot MUA cun kt KT :)

Nini Mohd said...

Cik Puan Tatie : dah msg dia, blom dpt reply lagi.

ciksusu : anis & wannie dh full. tinggal edora jer blom full lg.

puan.mila : fizanis bridal & wanie dah fully booked. nurul insyirah MUA sy utk akad nikah. tp date 2 june dia dah full.

Thanks semua for your suggestion! ;)

Qaseh Zubaidah said...

Urgent utk booking jurumekap majlis resepsi 13 mac 2016...