Thursday, April 14, 2011

bila harga emas dijangka naik...


Klik pada gambar untuk lebih jelas.


Kosmo. Khamis, 14.04.2011.



Semua orang panik ke? Orang yang minat barang kemas (emas) nih camane pulak? Mampu lagi ke beli? Yang berkemampuan tu mesti la no hal. Aku? Aku tak minat pun ngan emas nih. Tak tau la kenapa. In fact, aku takde pun barang kemas. Eh, ade la jugak. Tu pun pemberian arwah mak.

Tapi bila baca berita ni tadi, rasa macam...ermmmm...kena beli sekarang ke? Aduhh...nape la nak naik time nih. Encik Kuneng pun pening bila aku cakap pasal ni.

Dah kena survey2 dah "barang" yang perlu dibeli sebelum harga emas naik. Nanti kang dah makin mahal, bankrap lah nak beli yang berkenan di hati.

Alahh...tapi ni ramalan jer. Tapi ramalan tu la yang buat orang terpinga2, dan ada yang panik.


Ok lah, bye. Kepala dah pening. Esok kena bangun awal. 



* p/s : macam mana harga emas dikira? aku pun tak paham dan tak reti bab2 emas nih.


.

2 comments:

Noriz said...

harga mmg dah naik pun dear...sapa nk kawin skang ni mmg sakit la fikir pasal set bg kemas nanti...huhuh....

klu nak cari, baik jgn gi kat kedai yg big names like habib or pohkong...leh cari kat kedai biasa cam kat Kota tinggi...sama je kualitinye, but u can bargain...

Nini Mohd said...

tu la. kawan2 pun cakap, jangan pegi kedai yang ada nama camtu. memang cekik darah. baek pegi kedai biase jer.

yeke, kat kota tinggi murah ke kak? kalo murah, boleh la pegi cari kat sana.