Sunday, April 10, 2011

The inspiring videos . Bilik yang comel dan organizing your make-up stuff.

Takdak keje on weekend nih. Duk usha2 video kat Youtube. 

These videos really inspires me. Girls, seriously awak semua kena tengok videos nih okeh. ;)  (bagi yang giler kentang pasal benda2 comel & make-up macam aku lah. yang tak sama minat tu kalo nak tengok pun boleh jugakk~)


1) Room tour.



Huwwaaaaa~ nanges~

Dah la haku nih lama dah terliur mengidam berangan nak bilik yang cute comel lotey pink sweet camnih. T_T

Sungguh well-organized bilik dia nih. Dah la comel. Kemas pulak tu.

Ntah bile lah bilik haku nak jadik comel camni yer. Dah lama kot mengidam nak bilik camni. Tapi macam malas nak comel-kan dan decorate-kan bilik tu. Sebab rumah sewa jer pun. Lagipun tak lama lagi dah nak pindah. Tapi tak tau bile. [x_O]

Actually ni pun termasuk dalam wishlist aku jugak. Tapi malas nak letak kat wishlist kat tepi nih ------>




2) Make-up collection & storage.


My oh my. Giler kentang punyer banyak koleksi  make-up minah nih. 
Nih kalo pakai hari2 pun setahun pun tak habis nih.


Juicystar07 (Blair Fowler) on blogspot : 
  1. http://juicystar07-blair.blogspot.com/ 
  2. http://www.blairfowler.blogspot.com/


 Yang ni reasonable sket dari minah Blair tadi. Walaupun memang banyak jugak.



Allthatgillers21 (Elle Fowler) on Blogspot : http://allthatglitters21.blogspot.com/

(Elle & Blair nih adik beradik. Ada minat yang sama pulak tu) 


And these videos really inspires me to organize my stuff. I mean, my make-up stuff and accessories. Kena kemas2 alat2 make-up yang bersepah. Sebab kadang2 nak carik ape2 pun tak jumpa. Especially yang kecik2 dan "halus2" macam eyelinear, eyebrow liner, eyebrow liner sharpener, fake eyelash glue dan macam2 la. Aksesori plak yang selalu hilang : cincin dan kerongsang yang kecik2 tu. Cincin Hello Kitty ngan cincin bow yang ada diamond2 tu sampai sekarang tak jumpa. Wuwuwwuuuuu~ T_T  

Ok lah, lepasni nak organize semua my stuff macam nih jugak. Nasib baik lah sekarang nih dah tengah malam. Kalau tak, sekarang jugak pegi Tesco @ Giant @ Carrefour untuk cari storage box camtu. Huahuaa~

Tapi tu la, aku nih jenis yang susah nak berkenan kalau carik barang. Nanti dah jumpa yang comel, ada jer yang kurang. Hehh~ cerewet kerr? Tak kot. Dan kadang2, cepat bohsan ngan barang yang dibeli. So, kena la carik yang betul2 berkenan dan puas hati. Biar tak cepat bohsan. Ngehngehh~ ;p

These videos cheer me up tonight. Thank you. ;)

Ok lah, good night. 


.

4 comments:

kata kila said...

perghh banyak kot!! jeels

Nini Mohd said...

tau takpe yang! memang jeles lah. (x_O)

Noriz said...

dulu masa ank dara rajin gak uat camni tapi sekejap jek...pastu hampeh...huhu...

riza said...

hai...dtg jalan² dari blog BA :)