Wednesday, April 13, 2011

Peguam dipercayai jatuh dari jambatan Pulau Pinang. Sangat tekejut baca akhbar pagi ni.

Pagi tadi kami se-office dikejutkan dengan berita kat dalam paper The Star. Berita kehilangan seorang peguam muda yang dipercayai jatuh dari jambatan Pulau Pinang. Mungkin semalam dah keluar kat TV kot. Tapi tak tengok berita. Pagi tadi jer baru baca paper. Tu pun my bos yang bagitau. 

Terkejut aku bila baca berita tu. Sebab Peguam tersebut adalah junior aku masa kat UKM dulu. Dan beliau pernah buat attachment (macam praktikal la kot) kat firma ni tahun lepas atau dua tahun lepas (tak berapa nak ingat dah). Klik gambar untuk tumbesaran.

The Star. Rabu, 13 April 2011.


MasyaAllah...macam tak percaya bila baca berita ni, dan bila tengok gambar Thila yang ada kat paper nih. It's Thila? Thila yang kitorang kenal tu? Seriously memang tak percaya. 

Dah lama tak dengar khabar dari dia. Just tegur dalam Facebook jerla. Tu pun dah lama. Tetiba dengar berita camni. 

Beliau seorang yang baik, rajin, dan tak dinafikan dia seorang pelajar yang pandai. Hormatkan orang. Aku pun dia panggil "kak murni", sedangkan beza umur setahun jer. Tanda respect kat senior. Paling sedih, sebab dia anak lelaki tunggal dalam family dia. Sedih la kalau terjadi apa2 yang buruk kat dia.

Beliau dipercayai jatuh dari jambatan Pulau Pinang dan usaha mencari masih dijalankan. Kami semua berharap beliau dijumpai dengan selamat. Dan tadi aku bukak Facebook beliau, ramai yang bertanya ke mana dia pergi dan semua berharap dia selamat dan pulang segera dengan selamat.

Klik untuk berita : Hmm...macam2 versi cerita la yang disiarkan di akbar. Jangan lah kita membuat kesimpulan yang bukan2 sebelum perkara ni selesai disiasat, dan beliau masih belum dijumpai.


No comments: