Tuesday, May 3, 2011

SEGMEN : PENULIS SENJA CARI BLOG BLUE AND PINK


Klik banner untuk ke entri segmen Penulis Senja.



1. buat entry bertajuk : " SEGMEN : PENULIS SENJA CARI BLOG BLUE AND PINK "

Ini lah entri tersebut. ;)


2. dalam entry tu korang cakap kenape korang suke kaler pink @ blue 

Kenapa aku suka pink? Sebab warna pink tu comel, cute, sweet, lembut, manis....macam2 la kot. Dan ada jugak melambangkan sifat2 keperempuanan atau lebih tepat, kegadisan. Macam budak remaja la konon suka warna pink nih. Padahal dah tua dah. xP 

Kalau boleh, semua barang nak warna pink. Kasut, baju, beg, purse, tudung, selimut, jam, macam2 la kot. Pantang tengok barang2 yang warna pink, mesti berkenan. Bila dah berkenan tu, mesti nak beli. Huahuaa~ Warna biru pun aku suka, tapi lebih suka warna baby blue la. Sebab lembut dan sweet jugak. 

Tengok la blog ni. Totally PINK!!! Ada sikit warna baby blue kat header. Dah menepati syarat la nih. Kalo masa mula2 blogging dulu, warna blog ni hitam + pink. Pastu tukar warna putih + pink plak. Ada jugak try buat warna lain, tapi tak berkenan plak. Then sampai sekarang kekal ngan warna putih + pink. Terasa blog tersangat chomel. Muahahaa~ ;p

*eh2, panjang pulak part nih.


3. jangan luper kutuk-kutuk blog ps nih kay .. ( wajib )  untuk perubahan
Ok, Penulis Senja suruh kita kutuk blog dia plak. Nak kutuk apa ek. Bagi aku, blog Penulis Senja dah ok, simple dan tak berat. Kalo dulu, blog ni agak gelap dan suram. Yerlah, sebab nama blog tu pun penulis senja. Kena la ikut tema, kan.

Sekarang dah bertukar dan berubah wajah ke warna biru. Rasanya Penulis Senja kena lagi kreatif untuk transformkan template dan header blog tu untuk menggambarkan blog "Penulis Senja". Yang sekarang ni macam tak sama ngan nama blog kot. 


4. jangan lupe la letak banner ps nih .. tak letak reject haha

Dah letak kat atas tu haa.. ;)


5. siap entry korang hanta kat sini ... jangan hanta ke blog pinky momma .. haha

Done.


Nak tau apa hadiah untuk segmen nih? Sila la ke blog Penulis Senja. Tarikh tutup 03 Mei 2011, tepat pukul 8.00 malam. Jom join ramai2!



.

1 comment:

bumblepink said...

salam singgah dari segmen penulis senja.. dah follow blog ni..

jemput singgah.. http://aeipink.blogspot.com/